ηλεκτρονικα τσιγαρα χαιδαρι
Τα εν λόγω στοιχεία θα αποτυπώνουν το ρυθμό με τον οποίο αναπτύχθηκε η ελληνική οικονομία ανάμεσα στον Ιανουάριο και το Μάρτιο, μέγεθος εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία των συζητήσεων με τους θεσμούς, καθώς επηρεάζει τις αποφάσεις του ΔΝΤ για το χρόνο μείωσης του αφορολογήτου.
διαμαντια ταττοο
project παπουτσια ιωαννινα
ροζ βιντεο με γυναικα γνωστου δημοσιογραφου
ξυδι φτιαχνω
Στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης (Supplemental Memorandum of Understanding) που υπέγραψαν προ ημερών κυβέρνηση και θεσμοί σημειώνεται πως η μείωση του αφορολογήτου θα δρομολογηθεί από το 2019, αντί το 2020, εάν το ΔΝΤ στη βάση μιας διαφανούς αξιολόγησης κρίνει πως οι δημοσιονομικές και μακροοικονομικές επιδόσεις του 2018 δεν διασφαλίζουν ότι η ελληνική οικονομία το 2019 θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.
Έτσι, εάν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείξουν ισχνή ανάκαμψη της οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο είναι πολύ πιθανόν η μείωση του αφορολογήτου να επισπευστεί.
Αν και την προηγούμενη εβδομάδα πηγές των Βρυξελλών υποστήριζαν ότι το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου το 2019 αντί για το 2020 «έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι», τονίζοντας πως όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τόσο το 2018 όσο και το 2019, αυτό μέλλει να αποδειχτεί στην πράξη.
Στην παρούσα φάση πάντως η κυβέρνηση ευελπιστεί σε καλά νέα για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου όχι μόνον για να ξεπεράσει το σκόπελο του αφορολογήτου και για να ενεργοποιήσει τα αντίμετρα, αλλά και για να αποσπάσει μια θετική είδηση μέσα στο κατάμαυρο τοπίο που δημιουργεί για την Ελλάδα η όξυνση της ιταλικής κρίσης.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου