Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

μπερναρ αρνον

σοφα λογια αγαπης εικονες

Σε μια Ελλάδα πολύ διαφορετική από την Ελλάδα της προηγούμενης επίσκεψής της, το 2014, καλωσόρισε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.


μπερναρ αρνον

καλυψω αρχαια κλιση

«Πράγματι κλείνει ένας κύκλος. Όταν ο κ. Τσίπρας ήρθε την πρώτη φορά στο Βερολίνο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη ανάμεσα μας, γνωρίζω ότι ο ελληνικός λαός πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Οι Έλληνες έπρεπε να υποστούν επώδυνες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε η 'Ανγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων των δύο πολιτικών αρχηγών.


«Τότε η χώρα μας βρισκόταν στο χείλος της χρεωκοπίας, βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, με την οικονομία να παραπαίει και την κοινωνία να υποφέρει και να αγωνιά. Με ένα εκατομμύριο ανέργους, παράλυτο κοινωνικό κράτος, διαλυμένες δομές προστασίας των πιο αδύναμων, και καμιά ουσιαστική ελπίδα ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


«Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά απέναντι σε μέτρα που ήταν πολλές φορές ακατανόητα, συχνά άδικα, κάποιες φορές αναποτελεσματικά και που δοκίμασαν την κοινωνική συνοχή. Σήμερα εξερχόμαστε από αυτήν την κρίση οριστικά. Με σοβαρές πληγές, που επουλώνουμε σταδιακά κρατώντας την κοινωνία όρθια και προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους», επισήμανε.


«Οι σχέσεις των δυο χωρών δοκιμάστηκαν σκληρά, οι δύσκολες στιγμές έμειναν πίσω», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, που με πολλή προσπάθεια και αποφασιστικότητα αφήσαμε πίσω μας», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε:


«Τα στερεότυπα του αυταρχικού Γερμανού και του τεμπέλη Έλληνα σφράγισαν τον δημόσιο λόγο. Και παράλληλα, διανύσαμε μια σκληρή περίοδο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς - αλλά και με την Γερμανία, με έντονες συγκρούσεις, εντατικές διαβουλεύσεις, δύσκολους συμβιβασμούς».


«Διαφωνήσαμε σε πολλά και διαπιστώσαμε ότι τότε - όπως και σήμερα - μας χώριζαν και μας χωρίζουν σημαντικές διαφορές σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο», είπε ο κ. Τσίπρας.


Επισήμανε, όμως, ότι «μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτήν την μεγάλη δοκιμασία και τα στερεότυπα μεταξύ μας, και να βρούμε κοινό τόπο, διότι αυτό που προείχε ήταν η διάσωση της Ελλάδας, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης» και δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι η Ελλάδα από μέρος του προβλήματος της Ευρώπης, γίνεται μέρος της λύσης.


«Έχουμε την θέληση, αλλά και την δύναμη, να λέμε όχι στις φυγόκεντρες δυνάμεις, που προτάσσουν την εθνική περιχαράκωση, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό ως απάντηση στις οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


«Όχι στις φωνές της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν, μάλιστα, να διαδραματίσουν ενισχυμένο ρόλο στις επικείμενες ευρωεκλογές. Τονίζουμε λοιπόν, μαζί με την Καγκελάριο, ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην Ευρώπη σήμερα», επισήμανε και πρόσθεσε:


«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με την Καγκελάριο για αυτούς τους κινδύνους. Επεσήμανα τον ρόλο που κατά τη γνώμη μου παίζουν οι κυρίαρχες οικονομικές πολιτικές, στη διόγκωση του ακροδεξιού και αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού».


Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να απαντηθεί η πρόκληση του ακροδεξιού και αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού «με την οικοδόμηση της κοινωνικής Ευρώπης και μιας νέας αρχιτεκτονικής για την Ευρωζώνη».


«Οι πολίτες αυτής της ηπείρου, σε όποια γωνιά της και αν ζουν, να ορθώσουν το δημοκρατικό ανάστημά τους ενάντια στις δυνάμεις εκείνες που, με νέο προσωπείο, προσπαθούν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στη σκοτεινή Ευρώπη του μίσους και του φόβου», υπογράμμισε.


«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα βήμα μπροστά»


Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι συζήτησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο για τα Βαλκάνια και για την σημασία που έχει η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη της περιοχής για το μέλλον και την ασφάλεια της Ευρώπης.


«Τονίσαμε τη σημασία που έχει για την περιοχή και για την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι ένα βήμα μπροστά και νομίζω και μια συμφωνία μοντέλο και για άλλες διαφορές, που αποδεικνύει ότι κοινά αποδεκτές λύσεις - χωρίς την επιβολή του ενός μέρους επί του άλλου - είναι εφικτές», είπε ο κ. Τσίπρας.


«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η "Βόρεια Μακεδονία" αλλά όλη η Ευρώπη», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.


«Δίνουμε μία ευρωπαϊκή προοπτική στα κράτη των Βαλκανίων ώστε να υπάρχει πρόοδος. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό που στηρίζει αυτήν τη διαδικασία», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.


Η Γερμανίδα καγκελάριος μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα περί ανταλλαγής των περικοπών των συντάξεων με το ονοματολογικό της γείτονας χώρας, όπως αυτή εκφράστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία σχέση των δραστηριοτήτων ως προς το ονοματολογικό και το οικονομικό».


«Με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα έπρεπε να πούμε κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να προπαγανδίσω το τέλος του ονοματολογικού προβλήματος. Θα μιλήσω και με τον κ. Μητσοτάκη. Οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να ασκούν να κριτική στην κυβέρνηση αλλά θα πρέπει όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά θέματα, δε νομίζω ότι θα καταφέρω να επηρεάσω τα πράγματα όμως», δήλωσε χαρακτηριστικά.


«Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό»


«Συμφωνήσαμε με την κ. Μέρκελ στην κρισιμότητα που έχει για την Ευρώπη η καθιέρωση μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση με αναθεώρηση του υφιστάμενου Συστήματος», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.


«Μιας πολιτικής που να συμπεριλαμβάνει πιο ισχυρούς μηχανισμούς στήριξης των χωρών πρώτης γραμμής, έναν ισχυρό μηχανισμό επιστροφών, αλλά και αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με χώρες προέλευσης και διέλευσης», τόνισε.


«Για το προσφυγικό η Ελλάδα αντιμετώπισε εν μέσω κρίσης μεγάλα προβλήματα και προσπαθήσαμε να βρούμε λύση με την συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας. Είναι απαραίτητη η διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό», δήλωσε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ.


Ένταση, συγκρούσεις και χημικά στην πορεία κατά της Μέρκελ στο κέντρο της Αθήνας





οικογενειακες διακοπες στη χαλκιδικη
τμημα μηχανολογων μηχανικων τει ηρακλειου
χειμωνιατικο πρωινο μακιγιαζ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

9ο δημοτικο σχολειο αρτας

ορια μαζωνακης στιχοι μεταχειρισμενα εργαλεια χειρος Όταν το μπλοκ των διαδηλωτών έφτασε από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας, είδαν τις κλούβες των ΜΑΤ να τους έχουν κλείσει τους δρόμους και να μην τους αφήνουν να κατευθυνθούν προς το σημείο όπου μιλά ο Πρωθυπουργός. 9ο δημοτικο σχολειο αρτας ο κηπος της φροσυνης Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του neakriti.gr, τότε υπήρξε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη να παρεμβαίνουν για να ηρεμήσουν τα «πνεύματα». «Όσοι λάβαμε μέρος στο συντονισμό αυτών των διαδηλώσεων θέλαμε δυναμική κινητοποίηση όμως χωρίς παρεκτροπές. Δε θα επιτρέψω να γίνει προβοκάτσια. Ας απομονώσουμε όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν το στίγμα που ήρθαμε να δώσουμε», τόνισε ο κ. Βοργιάς στους διαδηλωτές. Από την πλευρά του ο κ. Ιερωνυμάκης ζήτησε σεβασμό στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για δυναμική διαδήλωση και για το ότι δεν εισακούονται τα αιτήματα τους από την κυβέρν...

καθαριζω πατατες ονειροκριτης

τελειως καλα επικινδυνα βιντεο με μηχανες Ωστόσο, Ευρωπαίος, αξιωματούχος, με γνώση της διαπραγμάτευσης, έχει αμφιβολίες ως προς το αν προλαβαίνουν, ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Παραδέχεται, ότι η στασιμότητα δεν αποτελεί λύση. Δύσκολα, όμως το Μαξίμου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα πουν "ναι" σε: καθαριζω πατατες ονειροκριτης επιστροφη πινακιδες αυτοκινητων μπασο εξατμιση φάρος πάτρα facebook - Εφάπαξ περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ​- Πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ​- Πάγωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση των ομαδικών απολύσεων, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου, κ. λπ. Στις Βρυξέλλες και η Έφη Αχτσιόγλου Πηγή: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται εκτός από τους μόνιμους διαπραγματευτές, Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη, και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Δεν θα μετέχει στο Eurogroup, αυτό απαγορεύεται από τους κανονισμούς της ΕΕ, αλλά δίπλα τους, έτοιμη να προστρέξει σε ...

ριζοτο με κολοκυθι και μπεικον

τηλεφωνα δικαστηρια ευελπιδων Τραγικό θάνατο βρήκε το βράδυ της Κυριακής (11/3) ένας επιχειρηματίας στη Ναύπακτο. ριζοτο με κολοκυθι και μπεικον μέγεθος σελίδας α5 εργασιμη κυριακη νιαρχος ιδρυμα προγραμμα Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του, όταν κατά την εκτέλεση εργασιών στην πισίνα του σπιτιού του χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλης ισχύος. Ο άτυχος άνδρας που διατηρούσε επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της πόλης βρέθηκε νεκρός μέσα στην πισίνα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, ενώ για τα ακριβή αίτια του θανάτου του διενεργεί έρευνες η ΕΛ. ΑΣ. Πηγή: patrastimes.gr ξυλεια λιανικη πωληση